Stichting E|SPORTS TECH CAMPUS opgericht

16 oktober 2024

test

Op 15 oktober is tijdens een speciale stakeholdersbijeenkomst bij Rugbyclub Waterland het nieuwe stichtingsbestuur van de E|SPORTS TECH CAMPUS gepresenteerd. Het stichtingsbestuur bestaat uit Menno Leeflang (PRO), Ineke Verwer (Spurd) en Patrick Colli (Talland College).

De komende jaren wordt de E|SPORTS TECH CAMPUS verder ontwikkeld op bedrijventerrein De Koog. Met de onthulling van een bewegwijzeringspaneel en vlaggen bij De Beuk is de eerste stap gezet naar meer zichtbaarheid in het gebied. Dit moet dé plek in de (metropool)regio worden waar bedrijven, onderwijs, sport en overheid samenwerken aan een vernieuwende toekomst van sport, economische groei en kwaliteit van onderwijs. Wethouder Mario Hegger toont zich verheugd met deze stap: ‘Met de oprichting van de stichting zetten we een belangrijke stap vooruit. Het bestuur geeft, samen met de gemeente, richting aan de verdere groei en inrichting van de campus. Ook zorgt het ervoor dat de samenwerking tussen de betrokken partijen soepel verloopt en dat er afstemming is op alle niveaus. Ik heb er alle vertrouwen in dat de campus bij dit bestuur in goede handen is.’

Concrete stappen voor verdere ontwikkeling

Voorzitter Menno Leeflang is blij dat er nu concrete stappen gezet kunnen worden. ‘Het bestuur speelt een belangrijke rol in het verder ontwikkelen van het ecosysteem en het management van de community op de E|SPORTS TECH CAMPUS. We gaan onder andere aan de slag met het regelen van de financiering, zoals het aanvragen van subsidies, het stimuleren van bedrijfsontwikkeling en de bekendheid van de campus en haar community. Het is geweldig dat de campus steeds meer zichtbaar wordt in het gebied. Met de nieuwe signing tonen we duidelijk aan de betrokken bedrijven, onderwijsorganisaties en stakeholders dat de campus in opbouw is.’
 

Gefaseerde herontwikkeling De Koog

De raad heeft ingestemd met een gefaseerde herontwikkeling van het gebied De Koog, dat 73 hectare omvat en onder meer bedrijven, scholen en de E|SPORTS TECH CAMPUS bevat. De eerste fase richt zich op het Campushart, waar ondernemers, onderwijs en sport binnen het thema esports, gamification en creative tech samen zullen werken. Het doel is om het gebied te transformeren tot een mix van werken, wonen, sporten, leren en verblijven. Er wordt nu hard gewerkt aan een spelregelkaart en een financieel kader voor het Campushart. De spelregelkaart geeft duidelijkheid over de mogelijkheden en beperkingen voor de ontwikkeling. Daarnaast heeft de raad besloten het voorkeursrecht (WVG) voor gronden in De Koog in 2 fasen in te trekken, beginnend in het werkgebied ten oosten van het Campushart, omdat het risico op grondspeculatie is afgenomen.
 

Op de foto van links naar rechts: Dirk Tuip, initiatiefnemer E|SPORTS TECH CAMPUS (H20), bestuurslid Patrick Colli (Talland College), bestuurslid Ineke Verwer (Spurd), Mario Hegger (Wethouder Economische Zaken Gemeente Purmerend), bestuurslid Menno Leeflang (PRO) en Tom Straeter, projectleider E|SPORTS TECH CAMPUS.